Második vágány

Friss hírek a vasút világából

Értelmes menetrendet az 5-ös vasútvonalra!

2022. július 18. 16:44 - Második vágány

Az 5-ös, Székesfehérvár – Komárom vasútvonalon jelenleg napi 2 pár S150-es személyvonat közlekedik, Bz-s felállásban. A vonalon egyes állomások a faluktól, városoktól messze találhatóak, így az utasok számára a vonatozás nem komfortos. Ettől függetlenül – saját megfigyelés alapján – a Bz motorvonatokon számos ember utazik naponta. Véleményem szerint lenne értelme egy napi 6 vonatpárt tartalmazó menetrendet bevezetni, és ezzel együtt egyes – régebben megszűntetett – állomásokat újra használatba állítani. Az általam írt menetrend csupán 2 darab Bz motorral (+esetleg pótkocsival) kiadható lenne. 

Az általam írt menetrend 12 vonatot tartalmaz, melyek mindkét végállomásukon IC vonatokhoz csatlakoznak. A Komáromba iskolába járó diákoknak pedig ideális a reggeli vonat, mely 7:35-ra ér Komárom vasútállomásra.

A vonatok Komáromban csatlakoznak a Budapest felől érkező (óra 19-kor), illetve oda induló (óra 39-kor) soproni / szombathelyi IC-khez. Székesfehérvárott pedig a Bakony/Göcsej IC-kre van csatlakozás (óra 45-re ének be Pestről és 12-kor indulnak felfelé).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://masodikvagany.blog.hu/api/trackback/id/tr5917885789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása